Obama lett a kutyavilág új diktátora

Azonnali divatot teremtett Nagy-Britanniában Barack Obama, aki ma mutatta be a nyilvánosság előtt az elnöki család kutyáját. Amióta a brit közvélemény megneszelte a hírt, hogy az ötödik családtag portugál vízikutya lesz, több mint kétszeresére nőtt a kereslet a fajta iránt.

A közismerten kutyaőrült britek meg sem várták, hogy hivatalosan is bemutassák a Fehér Ház új kutyáját, máris ráharaptak a Barack Obama teremtette új divatra. Ezt állítja legalábbis a Brit Kennelszövetség, amely szerint azóta, hogy hosszú vívódás után az amerikai elnöknek portugál vízikutyára esett a választása, 125 százalékkal nőtt az érdeklődés a fajta iránt.

Obama még a tavalyi kampányidőszakban ígért kutyát lányainak, Maliának és Sashának, engesztelésül hosszú távollétei miatt. A hathónapos, Bo névre keresztelt hím mellett végül az döntött, hogy hipoallergén, így nem irritálja a kutyaszőrre érzékeny Maliát.

Bár az Obama-család először menhelyi kutyát szeretett volna örökbe fogadni, Malia allergiája miatt végül elfogadták a család virginiai barátja, Edward Kennedy ajándékát.

Caroline Kisko, a kennelszövetség szóvivője azonban figyelmeztetett, bár hajlamosak meglovagolni a kérészéletű divathullámokat, a kutya nem éppen azok közé a csecsebecsék közé tartozik, amiket megunva csak úgy a sarokba lehet hajítani. „Egy kutya élethossziglani elköteleződést kíván, és Obamáék nyilvánvalóan kétszer is átgondolták, mielőtt választottak volna” – vélte a szóvivő.

A portugál vízikutya családcentrikus, de rendkívül eleven is, ami azt is jelenti, sok törődést igényel ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Bo új gazdájával az első próbafutáson a Fehér Ház egyik folyosóján
Bo új gazdájával az első próbafutáson a Fehér Ház egyik folyosóján
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.