Obama elismerte felelősségét

Barack Obama elismerte, hogy kormánya hibákat követett el az egészségbiztosítási reform bevezetése során.

Fehér házi sajtótájékoztatóján azt is bejelentette: egy évvel meghosszabbíthatják jelenlegi biztosításukat azok, akiknek a szerződését fel kellene mondani amiatt, hogy nem felel meg az új követelményeknek.

Barack Obama
U.S. President Barack Obama pauses while speaking to reporters about Syria during a meeting with Baltic leaders in the Cabinet Room of the White House in Washington August 30, 2013 REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY HEADSHOT)

Az elnök ugyanis éveken át azt ígérte, hogy aki elégedett biztosításával, az megtarthatja azt, ám ez nem így lett. A 2010-ben elfogadott törvénynek ugyanis sokmillió szerződés nem felel meg (nem biztosít minden előírt ellátást), ezért azokat a biztosításokat elkezdték felbontani a cégek. Emiatt olyan sok kritika érte Obamát, hogy kénytelen volt bejelenteni az egyéves halasztást.

A reform legfontosabb elemeinek bevezetése olyan problémássá vált idén őszre, hogy az elnök republikánus ellenzéke és a sajtó is egyre gyakrabban emlegeti: az emberek kezdik elveszíteni bizalmukat Obamában, csakúgy, mint George W. Bush esetében a Katrina hurrikán után. Az akkori elnök ugyanis nagyon sok hibát követett el a mentés és helyreállítás szervezésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.