Obama együtt nyaral a terrorral

Barack Obama a terrorellenes tanácsadóját is magával viszi nyaralni - jelentette ki kedden a Fehér Ház szóvivője Seattle-ben, ahová az amerikai elnök félidős kampánykörútja során látogatott el.

Az Obama család csütörtökön utazik el 10 napos vakációra a Massachusetts partvidékén található Martha's Vineyard szigetre, ahová elkíséri őket John Brennan terrorügyekben illetékes tanácsadó is. Az elnök azért döntött így, mert a nyolc hónappal ezelőtt, Hawaiion töltött szabadságát egy repülőgép elleni meghiúsult merényletkísérlet miatt kellett megszakítania.

John Brennan, aki a CIA veteránja, 2009 eleje óta tagja az elnöki stábnak. Tavaly karácsonykor kulcsszerepe volt a Detroitba tartó személyszállító ellen elkövetett merényletkísérlet okozta válság kormányzati kezelésében. A támadás után, amellyel egy, az al-Kaidával kapcsolatban álló nigériai férfi próbálkozott, Brennan elismerte, hogy nem állt a helyzet magaslatán, s felajánlotta lemondását. Ezt az elnök nem fogadta el. Obamát két másik közeli tanácsadója, Valerie Jarrett és Pete Rouse is elkíséri a Martha's Vinyard-i vakációra

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.