Obama bocsánatot kért a dicséretért

Barack Obama Amerika messze legjobban kinéző főügyészének nevezte Kalifornia főügyészét, Kamala Harrist. Az elnök bírálatok kereszttüzébe került, majd felhívta Harrist, és bocsánatot kért tőle.

Barack Obama elnök felhívta Kalifornia főügyészét, Kamala Harrist és bocsánatot kért tőle, amiért Amerika messze legjobban kinéző főügyészének nevezte - jelentette ki pénteken Jay Carney, Fehér Ház szóvivője.

- Ők régi és jó barátok, és az elnök semmiképp sem akarta kisebbíteni a főügyész érdemeit és képességeit - jelentette ki Carney.

Az elnök egy csütörtöki demokrata adománygyűjtésen, a kaliforniai Athertonban mondott elismerő szavakat a 48 éves főügyésznő külsejéről, aki 2014-ben a párt kaliforniai kormányzójelöltje lehet.

- Óvatosnak kell lenni vele, először is azért, mert briliáns, elkötelezett, kemény és ő pontosan olyan, mint amilyen embert mindenki a jog alkalmazójának szerepében szeretne látni, és mindenkinek megadja a tisztességes esélyt - jelentette ki az elnök az eseményen. - És történetesen ő a legjobban kinéző főügyész az országban - tette hozzá. - Ez így van, lássák be - mondta Barack Obama a kijelentése nyomán kirobbanó nevetés közepette.

Az elnök mindkét párt részéről bírálatok kereszttüzébe került az elhangzottak miatt. A legmetszőbb kritikát amiatt kapta, hogy miközben a nők egyenjogúsításának támogatójaként lép fel, szexista megjegyzésekre ragadtatja magát. Obama még csütörtök este felhívta Harrist, hogy bocsánatot kérjen tőle.

- Az elnök teljes mértékben elismeri azokat a kihívásokat, amelyek a nőket a munkahelyen érik és azt is, hogy nem a külsejük alapján kell megítélni őket - mondta a fehér házi szóvivő.

Harris azáltal vált ismertté az Egyesült Államokban, hogy fontos szerepe volt az államok és a bankok között létrejött, kártérítési megállapodásban, amelynek keretében a pénzintézetek 25 milliárd dollár kifizetését vállalták a törvénytelen ingatlan-lefoglalások károsultjai számára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.