Obama befagyasztotta a politikai kinevezettek prémiumát

Az amerikai elnök döntését azzal indokolta, hogy ahogyan a háztartások és a vállalatok, úgy a szövetségi kormányzat is meghúzza a nadrágszíjat.

Utasítást adott Barack Obama amerikai elnök a szövetségi kormányzatban dolgozó politikai kinevezettek" fizetésen felüli jutalmainak, pótlékainak befagyasztására; a Fehér Ház ezzel annak szeretné tanúbizonyságát adni, hogy körültekintően bánik az adófizetők pénzével a novemberi félidős kongresszusi választások előtt. Obama utasítását a washingtoni Fehér Ház hozta nyilvánosságra, helyi idő szerint kedden. Az intézkedés 2011. szeptember végéig, a következő költségvetési év végéig érvényes.

Obama egyúttal javasolta, hogy a politikai kinevezettek fizetését is fagyasszák be, és kérte a kongresszust, hogy ezt iktassa törvénybe. Az Egyesült Államokban szövetségi kormányhivatalnokok ezrei függenek az elnök pártállásától, jelenleg a demokratáktól.

A közvélemény-kutatások szerint Obama népszerűsége csökkent, mert a közvélemény aggódik a nehéz gazdasági helyzet és a magas munkanélküliség miatt, a Demokrata Párt pedig sok mandátumot veszíthet a félidős kongresszusi választásokon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.