Obama rendkívüli televíziós beszédet tartott az oregoni lövöldözés miatt

Az amerikai elnök szerint a fegyveres támadások rutinszerűvé váltak az Egyesült Államokban, és Amerika belefásult a tömeges fegyveres gyilkosságokba. 
Obama azt követően mondott rendkívüli televíziós beszédet, hogy egy fegyveres férfi, Chris Harper Mercer csütörtökön több embert megölt, illetve megsebesített az Oregon állambeli Roseburgben az Umpqua Városi Főiskolán.

Beszédében a láthatóan feldúlt Obama kijelentette, hogy az együttérzés és a fohász többé már nem elegendő az ilyen helyzetekben, mert nem képesek elejét venni a hasonló eseteknek. Arra bátorította a nézőket, hogy olyan politikusokra voksoljanak, akik készek tenni a probléma megoldása érdekében.

Az elnök legutóbb júniusban szólalt meg a médianyilvánosság előtt a kérdéssel kapcsolatban, miután a dél-karolinai Charlestonban egy feketék látogatta templomban egy rasszista támadó kilenc hívőt lőtt agyon.

Obama az oregoni tragédiával kapcsolatban elrendelte, hogy a szövetségi létesítményeken a nemzeti gyász jeleként bocsássák félárbocra az amerikai lobogót.

Joe Biden alelnök a halottak és a sebesültek nagy számára hivatkozva kijelentette: a nyomozás valószínűleg meg fogja erősíteni, hogy a mészárlást félautomata vagy automata fegyverrel követték el. Biden a fegyvertartás „ésszerű szabályozására” szólított fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.