Obama betiltatná a melegek átnevelését

Az amerikai elnök elítélte azokat a pszichiátriai kezeléseket, amelyek arra irányulnak, hogy „meggyógyítsák" a homoszexuális és transzszexuális fiatalokat. Az Egyesült Államokban decemberben online aláírásgyűjtést indítottak az átnevelő terápiák betiltása érdekében.

A Fehér Házhoz is eljuttatott petíciót 120 ezren támogatták. Az aláírásgyűjtést Leelah Alcorn inspirálta, aki tavaly öngyilkosságot követett el, mert keresztény szülei nem tudták elfogadni, hogy transzszexuális. A tizenhét éves ohiói lány azzal zárta búcsúlevelét, hogy csak akkor nyugodhat békében, ha a transznemű embereket nem úgy kezelik majd, ahogy őt kezelték.

Valerie Jarrett fehér házi tanácsadó a benyújtott petícióra adott válaszában azt írta, osztozik az aláírók aggodalmában, hogy az átnevelő terápiák pusztító hatást gyakorolnak az LMBTQ közösség tagjaira. „A kormányzat támogatja azokat az erőfeszítéseket, hogy betiltsák az átnevelő terápiákat a kiskorúak számára" – hangsúlyozta a tanácsadó.

Az átnevelő kezeléseket és táborokat több konzervatív politikus és erősen vallásos orvos is támogatja az Egyesült Államokban, de a mentális egészséggel foglalkozó szakemberek és melegjogi aktivisták azt állítják, egy ilyen terápia növelheti a depresszió és az öngyilkosság kockázatát.

BBC megemlíti, hogy a vitatott kezelési fajtát korábban Kalifornia államban és New Jersey-ben is betiltották, oklahomai képviselők viszont arra készülnek, hogy törvénnyel védik meg a terápiát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.