Obama és az Iszlám Állam: a republikánusok sem tudnak jobbat

Obama elnök év végi sajtótájékoztatóján (két hétre Hawaiira utazik) elismerte, hogy bizonyos mértékig jogosak a kritikák, amelyeket kapott az Egyesült Államoknak az Iszlám Állam elleni fellépésével kapcsolatban.

A Fehér Háznak nem sikerült elmagyaráznia, mit miért és milyen eredménnyel tettek a terrorállam elleni harcban - írja a Reuters.

Obamát ugyanis sokan bírálták a novemberi párizsi terrortámadások után és a hó eleji amerikai mészárlás kapcsán is, amelyet egy az Iszlám Állam által befolyásolt házaspár hajtott végre. Az amerikaiak többsége most a legkevésbé elégedett az elnök politikájával ebben a vonatkozásban. Obama ugyanakkor bírálta is a republikánus elnökjelöltségre pályázó politikusokat, mondván, hogy bár kritizálnak, maguk sem tudnak jobbat, nem javasolják a jelenlegi politika semmilyen érdemi alternatíváját.

Hangsúlyozta, hogy 9000 légicsapást hajtottak végre az Iszlám Állam ellen és komoly eredményeket értek el a velük folytatott harcban, utalt például Szindzsár iraki város visszavételére. Külön is bírálta Donald Trumpot, amiért kihasználja, manipulálja és növeli híveinek érthető elkeseredését, félelmét és dühét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.