Obama csúnyán bepancsolt a republikánusoknak

Ha a republikánus elnökjelölt-aspiránsok nem tudják kezelni a CNBC műsorvezetőit, akkor nem tudják ezt megtenni Oroszországgal vagy Kínával sem - jelentette ki hétfőn Barack Obama egy New York-i választási adománygyűjtő gyűlésen. Az elnök szerint ezek a politikusok egy másik valóságban élnek.
A CNBC televízió közvetítette múlt szerdán a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségéért versengő jelöltek legutóbbi vitáját. A fórum több részvevője már adás közben vagy utána élesen bírálta a műsorvezetőket konfrontatív, megítélésük szerint rosszhiszemű, nem lényegre törő kérdéseik miatt. A párt emiatt közölte, hogy "felfüggeszti az együttműködést" az ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó NBC-vel az aspiránsok február 26-ára tervezett televíziós összecsapásának közvetítésével kapcsolatban.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a Fehér Házra pályázó aspiránsok mindegyike gyengének tartja őt és azt állítja róla, hogy túl sok kérdésben engedett Vlagyimir Putyinnak, azt ígérve, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, ha ő tárgyalhat majd az orosz elnökkel.

"Aztán kiderül, hogy egy vitán nem képesek kezelni néhány CNBC-moderátort. Hadd mondjam el önöknek, hogy ha valaki nem tudja kezelni ezeket a fickókat, akkor nem hiszem, hogy a kínaiak vagy az oroszok túl sokat fognak aggódni majd miattuk" - mondta.

Obama komornak és frusztráltnak nevezte a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat, akik szerinte egy másik valóságban élnek az egészségügyi ellátás, a klímaváltozás, a gazdaság ügyeit nézve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.