Nyáron betiltanák a sztrájkot a franciák

A légi közlekedés szempontjából forgalmas nyári hétvégékre sztrájkfelhívást tettek közzé az Air France légikísérőinek és pilótáinak szakszervezetei. Ezt "elfogadhatatlannak" tartja az egyik francia kormánypárti képviselő, és szerdán arra emlékeztetett: törvényjavaslatot nyújtott be a sztrájkok betiltására a nyári iskolai szünet idejére.

A Thierry Mariani közlekedési miniszter közeli munkatársának számító Lionnel Luca saját elmondása szerint Olaszországból vette a példát.

"Elfogadhatatlan azok semmibevétele, akik nem is felelősek a vezetőség és a hatóságok közötti konfliktusért. Az egyetlen megoldás, ha betiltjuk a sztrájkokat abban az időszakban, amikor az emberek tömegesen indulnak nyaralni, vagy jönnek haza a vakációból" - olvasható a képviselő közleményében. Luca arra emlékeztetett, hogy már hetekkel ezelőtt a nemzetgyűlés elé terjesztette törvényjavaslatát "az elégséges szolgáltatás kiegészítésére".

Az Air France légikísérőinek többségi és a pilóták két kisebbségi szakszervezete július 29. és augusztus 1. között, a pilóták legjelentősebb szakszervezete pedig augusztus 5. és 8. között tervez munkabeszüntetést. Az elégedetlenség oka, hogy nem sikerült a légitársaság vezetőségével megállapodni az új munkarendről az Air France-nak a francia nagyvárosokban (Marseille, Nizza, Toulouse, Bordeaux) hamarosan megnyíló új központjaiban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.