Nőügy miatt menesztették a védelmi minisztert

Állítólagos nőügye miatt menesztették Anatolij Szergyukovot a védelmi miniszteri posztról – írták orosz internetes oldalak.

Vlagyimir Putyinnak – a volt védelmi miniszter apósa iránti minden tisztelete ellenére – meg kellett hoznia az orosz szárazföldi és tengeri flotta tábornoki kara által rég várt döntést, és menesztenie kellett Anatolij Szergyukovot – állította egy kurszki internetes oldal.

Az após nem más, mint Viktor Zubkov, aki Putyin korábbi elnöksége idején, 2007–2008-ban miniszterelnök, 2008 és 2012 között pedig Putyin kormányában első miniszterelnök-helyettes volt, ma pedig a Gazprom igazgatótanácsának elnöke.

Az internetes forrás szerint Putyin számára az utolsó csepp a pohárban Szergyukovnak és "harcostársainak" botrányt keltő korrupciós ügyei voltak a védelmi tárcához tartozó Oboronszerviszben. Az eddigi adatok szerint több mint 3 milliárd rubelre (körülbelül 21 milliárd forintra) rúgó visszaélésről van szó.

Több elemző véleménye szerint a Szergyukov-ügybe vastagon belejátszott régi barátnőjéhez, Jevgenyija Vasziljevához fűződő kapcsolata. Az asszony, aki Szergyukov tanácsadója és az Oboronszervisz igazgatótanácsának tagja volt, valamint a védelmi tárca ingatlanosztályát is irányította, jelenleg őrizetben van. A nála tartott házkutatás során mintegy 3 millió dollár értékű ékszert találtak a nyomozók – írta a kurszki internetes oldal.

A Svobodnayavolna.com oldal tudomása szerint a hatóság házkutatásra érkező munkatársainak maga Szergyukov nyitott ajtót.

Később a hatalompárti sajtó megpróbálta elkenni az ügyet: a pikáns helyzetről azt terjesztették, hogy Szergyukov a biztonsági szervektől kapott értesítés nyomán sietett barátnője lakására, hogy megtudja, mi az a nagy felfordulás. A szomszédok azt erősítették meg, hogy a volt miniszter gyakran meglátogatta egykori szentpétervári egyetemi évfolyamtársát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.