Nőtt a kambodzsai tömegpánik áldozatainak száma

Jelentősen nőtt szerdára a két nappal korábbi kambodzsai ünnepségen kitört pánik halottainak száma: 456 ember vesztette életét - közölte az ország szociálisügyi minisztere, az ügyben létrehozott vizsgálóbizottság vezetője. Az egy nappal korábbi hivatalos adat 378 halálos és 755 sérült áldozatról szólt.

Ith Szamheng miniszter elmondta tájékoztatóján, hogy szerdára minden tartományból megérkeztek már az áldozatokra vonatkozó adatok. "Voltak olyan halálos áldozatok, akiknek a holttestét a hozzátartozók közvetlenül otthonukba vitték, illetve közben több sérült meghalt", ebből adódik a jelentős növekedés.

A kambodzsai fővárosban több millióan gyűltek össze a víz ünnepe alkalmából. Ennek végén sokan át akartak menni egy esti rendezvényre a Mekong folyó egyik szigetére, a Gyémánt-szigetre, de a hídon és környékén torlódás alakult ki, a tömegben kitört a pánik, és az emberek agyontaposták, valamint a vízbe lökték egymást. Egy szemtanú szerint attól ijedtek meg, hogy néhányan eszméletlenül összeestek a tolongásban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.