Nőt késeltek meg Jeruzsálem belvárosában

Újabb késelés történt Jeruzsálem belvárosában vasárnap délelőtt, ezúttal egy harminc év körüli nőt ért támadás - közölte a helyi média.
Jeruzsálem belvárosában, a Samgár utcán egy autóbusz mellett támadt a tettes a nőre, aki könnyebben megsérült. A nőt a jeruzsálemi Sáréj Cedek kórházba szállították. A Ciszjordániából érkezett késelő elmenekült a helyszínről, de a rendőrség rövid üldözés után elfogta.

Néhány órával korábban, reggel az óváros damaszkuszi kapujánál egy palesztin férfi késével egy izraeli katonára támadt. A katona könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadót lelőtték.

Az utóbbi két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások, valamint összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. Az erőszakhullámban az izraeli rendőrség adatai szerint eddig tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg. Utóbbiak közül 59-et támadásuk közben öltek meg a biztonsági erők, a többieket jórészt összetűzések, erőszakossá vált tüntetések során.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet a Jeruzsálem óvárosában található Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.