Kamu lehetett a menekülttábori erőszakolásokról szóló MTI-híradás

Jelentős veszély fenyegeti a nőket és a gyermekeket a giesseni befogadóállomáson: menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, legyen szó akár nőkről, akár gyerekekről - írta a The Huffington Post című lap német internetes kiadása. A táborból származó információ alapján a Népszabadság viszont úgy értesült: az erőszakról szóló állítás valótlan.
A lap birtokába jutott információk szerint drámai hangú levelet kapott a hesseni parlament. Az aláírók a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége. A levél állítása szerint menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, nőket és gyerekeket egyaránt.

A cikk utal arra, hogy a nőknek alárendelt szerepük van, különösen azoknak, akik egyedül keltek útra. Ezekre a nőkre gyakran "szabad prédaként" tekintenek a táborban, ennek következménye nemi erőszak és szexuális bűncselekmények sokasága. Egyes források kényszerített prostitúcióról is beszámoltak - áll a levélben.

A nők többsége zárt utcai ruhában alszik, és éjjel nem mer egyedül WC-re sem menni. Sok nő számára még nappal is félelmetes átmenni a tábor egyik feléből a másikba - áll a The Huffington Post által ismertetett levélben.

A giesseni eset nem egyedülálló. Más befogadóközpontok is jelentettek hasonló eseteket - írta az újság, hangsúlyozva: nem tűrhető, hogy a menekültek legsebezhetőbb csoportjai, a nők és gyermekek áldozatokká váljanak.

'"Angela Merkel kancellárnak inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik" - fogalmazott a The Huffington Post.

*

Az MTI-hír megjelenését követően a Segítsünk együtt a menekülteknek nevű civil önkéntes csoport arról tájékoztatta a Népszabadságot: állandó, napi kapcsolatban vannak a giesseni táborban dolgozó segítővel, aki egyértelműen valótlannak nevezte a Huffington Post beszámolóját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.