Nógrádi: A lényeg, hogy a Fehér Ház elhatárolódott

A biztonságpolitikai szakértő szerint bármilyen vezetés is lesz az Egyesült Államokban, John McCainnek számottevő politikai szerep nem jut.
Nógrádi György a köztévében azt mondta: nem relevánsak a szenátor kijelentései a magyar miniszterelnökről, az a lényeg, hogy attól a Fehér Ház elhatárolódott - írja a Híradó.

John McCain ma egy amerikai képviselő, nem több és nem kevesebb – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Az, hogy McCain mit mond, az elkövetkező két évben az amerikai politikát befolyásolni tudja, meghatározni nem. Különösebb relevanciája nincs. A lényeg az, hogy a Fehér Ház elhatárolódott a kijelentéseitől – szögezte le.

Nógrádi György közmédiába illő stílusban kijelentette: hat éve McCain volt a republikánus elnökjelölt, "szegényke olyan idős volt, hogy leszállt a repülőről, és látszott rajta, nem tudja, hol van".

Beszélt arról is: McCain alelnökjelöltje az a Sarah Palin volt, aki bombacsinos , de fogalma nem volt semmiről. Amikor megkérdezték, mit tud a világról és Oroszországról, azt a választ adta: ő Alaszka kormányzója volt, és tiszta időben átlátott az oroszokhoz. Körülbelül ez a szellemi színvonala Sarah Palinnak – állapította meg (igaz, Palin nem is mondott rosszat a magyar kormányról - a szerk.).

McCain kijelentései elsősorban Obama, a demokraták ellen mennek. Ez le fog futni. Bármilyen vezetés lesz a jövőben, McCainnek számottevő kormányzati szerepe nem lehet – állította Nógrádi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.