Nincs több bagózás egy francia strandon

Egy Provence-i kisváros több gyerekes családot akar vonzani strandjára azzal, hogy megtiltotta a dohányzást a partszakasz egy részén.

A tilalmat a látogatók java része morgás nélkül tiszteletben tarja, ami még a városi vezetést is meglepte. Ugyanis hasonló tilalmak betartása a bárokban és kávézókban közel sem megy ilyen könnyen - írja az AP. A Plage Lumiere-re látogatók egy hatalmas tiltó jelzésbe ütköznek már a bejártban, ahol egy cigaretta formájú hamutál szólítja fel őket csikkjük elnyomására mielőtt a strand területére lépnének.

Turisták érkeznek a dél-franciaországi Marseille közelében található La Ciotat strandjára
La Ciotat, 2011. augusztus 2. Turisták érkeznek a dél-franciaországi Marseille közelében található La Ciotat strandjára 2011. augusztus 2-án. A kisváros egyik strandján betiltották a dohányzást, abban a reményben, hogy több családost vonzanak a partra azáltal, hogy megszabadulnak a hanyag dohányosok által eldobált csikkektől. (MTI/AP/Jacques Brinon)

A kisváros népessége megháromszorozóik a nyárra, amikor is Franciaország több pontjáról érkeznek nyaralók, hogy a türkizkék vízben mártózhassanak.

Aki mégis úgy döntene, hogy a tiltás ellenére rágyújt, annak pénztárcája bánja. A rendőrség akár 35 eurós helyszíni bírságot is kiszabhat. Egyelőre azonban az enyhe nyomásgyakorlás elégségesnek bizonyult. Mindenki kimegy a strand bejárata előtt található kávézóba és ott gyújt rá cigarettájára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.