Nincs vízumkiadás az amerikai nagykövetségeken

Technikai probléma adódott az amerikai külügyminisztérium egységesített konzulátusi adatbázisában (CCD), ezért világszerte késésre kell számítaniuk azoknak, akiknek vízumügyük van folyamatban - írta az Origo pénteken.
A hírportál cikke szerint az amerikai külügyminisztérium sajnálja a történteket, de megjegyezte: mindig is azt tanácsolta az Egyesült Államokba utazóknak, hogy addig ne véglegesítsék az útitervet, amíg nincs a kezükben a vízum, mert egyébként is előfordulhat, hogy a CCD késve hagyja jóvá a kérelmeket. A kártérítés ezért kizárt.

Az Origo információi szerint hasonló problémák évente többször is előfordulnak, de legfeljebb néhánynapos csúszást okoznak.

A vízumközpont azt ígéri, hogy mindent fejleményt publikál a nagykövetség honlapján és a közösségi médiában.

A budapesti amerikai nagykövetség honlapján jelenleg az olvasható, hogy az amerikai külügyminisztérium konzuli főosztályának útlevél- és vízumrendszerében technikai nehézségek léptek fel. A probléma világszerte jelentkezik, nem csak egyes országok, állampolgársági dokumentumok vagy vízumkategóriák esetében. Azt írják, folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, és arra számítanak, hogy a rendszer hamarosan ismét teljes kapacitással működhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.