Ezt eddig megúsztuk: mégsem fertőzött a Szlovákiában megbetegedett koreai

A hétfőn megismételt laboratóriumi vizsgálatok sem mutatták ki a MERS- koronavírus jelenlétét annál a 39 éves férfinál, akit szombaton a fertőzés gyanújával szállítottak Zsolnáról (Zilina) Pozsonyba.

Vasárnap a négy vérmintája közül három negatív volt, a negyedik határértéket mutatott. Hétfőn pedig valamennyi eredmény negatív volt - tájékoztatott a pozsonyi egészségügyi tárca szóvivője. Peter Bubla közölte, hogy a beteg állapota fokozatosan javul, csökkent a láza és már könnyebben lélegzik. Továbbra is a pozsonyi egyetemi kórházban ápolják.

A Zsolna megyei tisztiorvos az eredmények ismeretében hétfőn feloldotta annak a helyi szállodának a vesztegzárát, ahol a beteg korábban tartózkodott. A mintegy ötven vendég, valamint a személyzet eltávozhatott.

A beteg egyébként dél-koreai állampolgár, aki a Zsolna melletti, vágtapolcai (Teplicka nad Váhom) Kia Motors autógyár egyik beszállító cégének alkalmazottja.

Pozsonyba szállították a dél-koreai beteget
Pozsonyba szállították a dél-koreai beteget
www.sme.sk

 Június 3-án érkezett az észak-szlovákiai városba. Előzőleg odahaza részt vett egyik hozzátartozójának a temetésén, aki MERS-fertőzésben hunyt el. Miután Zsolnán magas lázzal és légzési nehézségekkel jelentkezett a sürgősségi ügyeleten, az illetékes szlovákiai hatóságok megtették a szükséges óvintézkedéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.