Nigériában is mind gyorsabban szedi áldozatait az ebola

Immár tíz emberről bizonyosodott be a nigériai Lagosban, hogy megfertőzte őket az ebola – jelentette a Reuters.
Mind attól a férfitól kapták el a betegséget, aki körülbelül két hete repülőgéppel érkezett Libériából, majd a repülőtéren összeesett. További több mint hetven embert pedig megfigyelés alá helyeztek, mert ők is érintkeztek a fertőzöttekkel.

Mindez tovább súlyosbítja a nyugat-afrikai ebolajárványt, hiszen korábban az egyik legnagyobb veszélynek tartották, hogy a vírus felüti a fejét egy zsúfolt, rossz higiéniai körülményekkel rendelkező nagyvárosban. Épp olyanban, mint Lagos. 

Az először 1976-ban felbukkant ebola soha ennyi áldozatot nem szedett még, már közel ezren haltak meg február óta, amikor először jelentették megjelenését az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO).

Közben kiderült, az első áldozat feltehetően egy kétéves kisgyermek volt, aki december 6-án vesztette életét. Megfertőzte családját és távolabbi rokonait, akik hamarosan elterjesztették a környező falvakban. A jó hírek közé tartozik, hogy a Romániában és a Hong Kongban kezelt, Afrikából érkezett betegekről kiderült, nem ebolával fertőződtek.

Az ebola a csokoládéiparban is érezteti hatását

Az ebolajárvány miatt lemondták a világ legnagyobb csokoládékészítő vállalatának, a Barry Callebautnak éves menedzsmentgyűlést, amit Elefántcsontparton tartottak volna. A világ legnagyobb kakaótermesztő országából ugyan még nem jelentettek ebolás megbetegedést, de a környező államokban már ezer főre tehető a járvány áldozatainak a száma. A tanácskozást amiatt kellett lemondani, mert a meghívottak közül sokan nem szívesen jöttek volna a térségbe az ebola miatt - idézte a Reuters a vállalat egyik magas rangú munkatársát. Már jó előre idegeskedtek egyébként, mert az ülést csak októberre tervezték, de sürgősen visszahelyezték Davosba. Ez lett volna az első alkalom, hogy a svájci cég egy afrikai helyszínen tartotta volna éves tanácskozását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.