Netanjahu ártott a német-izraeli kapcsolatoknak

A Die Welt adott hírt a két héttel ezelőtti találkozó utóéletéről.
Legutóbbi megbeszélésüket követő sajtótájékoztatóján, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök oldalán Angela Merkel arról beszélt, hogy a palesztin állam megalakulása, a két ország egymás mellett élése lehet a megoldás a palesztin-izraeli konfliktusra. Mint mondta, annak ellenére így gondolja ezt, hogy tisztában van az Izraelt fenyegető terrorveszéllyel és belátja, hogy a jelenlegi klíma csak apró lépéseket esz lehetővé a két állami megoldás felé vezető úton.

Az izraeli miniszterelnök ezeket a megkötéseket a későbbiekben úgy értelmezte, hogy immár Merkel is úgy látja, hogy a két állami megoldás egyelőre nagyon távoli lehetőség, megváltozott és realistább lett az álláspontja. Ezen a német fél meglepődött, ők ugyanis változatlannak tartják saját álláspontjukat a kérdésben és némelyek úgy látják, Netanjahunak a Merkel mondatait szerintük kiforgató nyilatkozatai ártanak a német-izraeli kapcsolatoknak - írja a Ynetnews.com hírportál.

Angela Merkel kormánya – történelmi és meggyőződésbeli okokból – Izrael legközelebbi és legbefolyásosabb európai szövetségese.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.