Nemzetközi drogszercsempészeket fogtak Szerbiában

Egy nemzetközi kábítószercsempész-hálózat fejét fogta el hétfőn Belgrádban a szerb rendőrség, amely egyúttal felszámolta a hálózatot is - közölte a belgrádi belügyminisztérium.

Az 51 éves férfit azzal a megalapozott gyanúval fogták el, hogy kábítószert állított elő és árult. A belügyminisztérium közleménye szerint az elfogott volt a feje annak a nemzetközi kábítószercsempész-hálózatnak, amely Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából szállított drogot Európa több országába.

A rendőrség tudomása szerint a belgrádi férfi és szökésben lévő társai hosszabb időn keresztül szerbiai állampolgárokat bíztak meg azzal, hogy futárként kokaint és heroint csempésszenek. Ez a bűnbanda bízta meg azt a férfit is, akit az idei év közepén fogtak el a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, mert több mint egy kilogramm tiszta heroint találtak nála.

A belügyminisztérium azt is közölte, hogy a több kontinenst érintő, átfogó akció keretében több mint négy kilogramm kokaint és több mint három kilogramm heroint foglaltak le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.