Német nőt raboltak el Afganisztánban

Meg nem erősített információk szerint a Kabulban elrabolt nő a Társaság a Nemzetközi Együttműködésért (GIZ) nevű német állami segélyszervezet munkatársa.

Az Associated Press Szajjíd Gul Aga Ruhánira, a kabuli rendőrfőnök helyettesére hivatkozva azt írja, hétfőn kora reggel két fegyveres támadta meg a német állampolgárságú nőt.

A nő személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Meg nem erősített információk szerint a Társaság a Nemzetközi Együttműködésért (GIZ) nevű német állami segélyszervezet munkatársa, ám ezt sem a GIZ, sem a német külügyminisztérium nem erősítette meg.

Az MTI a  Der Tagesspiegel című berlini lap portáljára hivatkozva arról számol be, hogy a történtek egyik szemtanúja, egy bolt tulajdonosa látta, amint két fegyveres férfi betöri az autó ablakát, kirángatják és a saját kocsijukba tuszkolják a nőt. 

Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget az emberrablásért. Afganisztánban az utóbbi hónapokban egyre romlott a közbiztonság. és a tálibok többször is hangoztatták, hogy szándékosan vesznek célba külföldieket.

A tálibok egyszer már elrabolták a GIZ egyik munkatársát, ám a férfinek 40 nap fogság után, májusban sikerült kiszabadulnia - írja a Deutsche Welle.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.