Nem találják a szőrén-szálán eltűnt búvárokat Bali szigeténél

Az a hajó sincs meg, amelyen a hét japán nő kifutott a szép koralljairól és szeszélyes áramlatairól ismert Crystal-öbölből.

Az indonéziai üdülőhely mentősei vasárnap sem bukkantak rá a helyi idő szerint péntek  koradélután, rossz időjárási viszonyok, a viharos szél és eső közepette eltűnt hét japán könnyűbúvár nyomaira.

A rendőrség ezúttal is bevetett helikoptereket, és halászbárkák is segédkeztek a kutatásban. A Japan Times idézte a mentőalakulat vezetőjének, Didi Hamzarnak a szavait, miszerint több mint száz tengeri négyzetmérföldnyi körzetben folytatták a keresést, de nem találtak semmit, ami kulcsot adhatna a megoldáshoz. Mint mondta, az előírásoknak megfelelően, az eltűnéstől kezdve öt napig folytatják a mentési akciót.

A Kyodo japán hírügynökség közlése szerint hét 27 és 57 év közötti nőről van szó. Közülük ketten Balin dolgozó búvároktatók. A sziget fővárosában, Denpasarban működő japán főkonzulátus úgy értesült, hogy nem csupán a két oktató, hanem a többiek is viszonylag gyakorlottak voltak, korábban már legalább ötven ilyen túrán vettek már részt.

Csapatuk pénteken indult el a Crystal-öbölben egy bérelt kishajóval, amelynek indonéz tulajdonosa azt mondta, hogy délelőtt két fordulóra is kimentek búvárkodni, majd kora délután indultak el harmadjára a Nusa Penida sziget felé, ahonnan azonban nem tértek vissza.

A Crystal-öböl híres a szép koralljairól, de a szeszélyes áramlatairól is, amelyek könnyedén mélybe ránthatják a nem felkészült búvárt. Ez sem magyarázza azonban, miként tűnhetett el mind a hét nő a hajóval együtt.  

Utoljára 2012 augusztusában egymást követő két napon, akkor is rossz időjárási viszonyok között vesztette életét egy japán és egy dán turista. Akkor átmenetileg le is állították a búvárkodást a Crystal-öbölben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.