Nem nyugszik a Hamász: új támadás Ciszjordániában

Palesztin fegyveresek ezúttal két izraelit - egy férfit és egy nőt - sebesítettek meg a Rámalláh közelében fekvő Kochav Ha Sahar zsidó telep közelében. A Hamász vállalta a felelősséget és még több merényletet ígért.

Újra izraeliekre támadtak szerdán megszállva tartott palesztin területen, Ciszjordániában. Egy izraeli katonai szóvivő szerint palesztin fegyveresek megsebesítettek két izraelit - egy férfit és egy nőt - a Rámalláh közelében fekvő Kochav Ha Sahar zsidó telep közelében. Egyikük súlyosabb, a másik könnyebb sebesülést szenvedett. Két napon belül ez volt a második merénylet Ciszjordániában, amelyet közvetlenül az izraeli-palesztin béketárgyalások kezdete előtt követtek el. Kedden az Izraellel való megbékélést ellenző Hamász radikális palesztin szervezet vállalta annak a merényletnek az elkövetését, amelynek során négy izraeli vesztette életét.

Nem sokkal a merénylet után a Hamász katonai szárnya közleményben vállalta annak elkövetését is. A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó szervezet már a keddi merénylet után utalt arra, hogy - mint hangoztatta - az csak a kezdetet jelentette, és újabb Izrael-ellenes támadások következnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.