Nem nyomoznak a vereckei emlékműrongálás ügyében

Kárpátalján az ügyészség megszüntette a bűnügyi eljárást a vereckei honfoglalási emlékmű idei márciusi meggyalázása és megrongálása ügyében, mivel a hatóság szerint az elkövetők nem sértették meg a közrendet.

A vereckei emlékmű és az ungvári Petőfi-szobor megrongálása és meggyalázása ügyében indított eljárásról a Kárpátalja megyei rendőrség a napokban levélben tájékoztatta a beregszászi járási tanácsot (közgyűlést), válaszul a testület hatóságokhoz intézett beadványaira.

Vereckei emlékmű
Vereckei emlékmű

A rendőrségi válaszlevél szerint a vereckei emlékművet ért atrocitás kapcsán az illetékes volóci járási rendőrség indított bűnügyi eljárást, de azt a járási ügyész mint törvényes alapot nélkülözőt megszüntette, mivel a megítélése szerint az „adott esetben nem került sor a közrendnek a társadalommal szemben tanúsított nyilvánvaló tiszteletlenségből fakadó durva megsértésére" - adta hírül csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

A bűnügyi eljárás megszüntetésének indokolásában az is szerepel - olvasható a cikkben -, hogy a vizsgálat során nem sikerült megállapítani, ki az emlékjel tulajdonosa, birtoklója vagy használója. Ezért a lezárt bűnügyi vizsgálat helyett az ügyben csupán adminisztratív eljárás folyik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.