Nem lankadnak a szomáliai kalózok

Szomáliai kalózok hatalmukba kerítettek az Ádeni-öbölben egy német tulajdonú teherhajót 11 román állampolgárságú matrózzal a fedélzetén - közölte szerdán az amerikai haditengerészet egyik szóvivője, valamint egy környezetvédő szervezet.

Nyolc kalóz szállta meg kedden az Antigua és Barbuda államban bejegyzett, 146 méter hosszúságú, Victoria nevű hajót, amely a Vörös-tenger partján fekvő Dzsiddába tartott - olvasható a nairobi székhelyű Ecoterra International nem kormányzati szervezet közleményében. Az értesülést az antiguai hatóságoktól kapta a szervezet, amely a környezetvédelem mellett a szomáliai kalózok akcióinak figyelésével is foglalkozik.

Az amerikai haditengerészet szóvivője szerint a német hajót Jemen partjaitól 120 kilométerrel délre támadták meg. Egyik forrásnak sincs még értesülése a román legénység sorsáról.

A csaknem nyolcezer tonnás, 146 méter hosszú Victoriát tíz fős legénységével a jelek szerint a szomáliai kalózók egyik fő bázisára, Eyl kikötőjébe irányították a tengeri rablók.

A konténerszállító egy német cégnek dolgozott, s a tájékoztatás szerint az EU-államok flottái ajánlotta tengeri folyosón közlekedett.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.