Nem repül Venezuelába az Air Canada

Bizonytalan időre felfüggesztette caracasi járatát az Air Canada légitársaság a Venezuelában uralkodó belpolitikai bizonytalanság és az országon végigsöprő erőszakhullám miatt.

"A folyamatos zavargások miatt cégünk nem tudja garantálni működését Venezuelában, ezért felfüggeszti caracasi járatát" – áll a légitársaság honlapján olvasható közleményben. A cég emellett arról is biztosította utasait, hogy akik Toronto–Caracas-járatra vettek korábban jegyet, maradéktalanul visszakapják annak árát – írja a BBC.

A légitársaságok képviselői szerint az ország devizakészleteit kezelő kormány 3,7 milliárd dolláros tartozást halmozott fel a jegyeit bolivárban értékesítő vállalatok felé, aminek következtében a légi fuvarozók érdekvédelmi szervezetének adatai szerint a cégek közel 40 százalékkal csökkentették az eladott jegyek számát.

„Az országot elhagyó légitársaságok ne is jöjjenek vissza" – nyilatkozta az újságírók kérdéseire válaszolva Nicolás Maduro államfő, aki emlékeztetett, hogy a kormány továbbra is tárgyal a cégek kártalanításáról és az adósság kifizetéséről, ám a szakértők szerint a megbeszélések nem kecsegtetnek közeli megoldással.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.