Megszűnik az egyik legismertebb brit napilap

Megszűnik az Independent brit napilap. A kiadvány online változata tovább működik. A tulajdonosok ugyanis a digitalizált világban látják a jövőt.

Az Independentet 1986-ban alapította Tony O'Reilly ír üzletember. A lap közleménye szerint választás elé kerültek: szembenéznek azzal, hogy folyamatosan csökken a példányszám, vagy létrehoznak egy olyan digitális platformot, amely fenntartható és nyereséges.

A kiadó a második megoldás mellett döntött. A cég fizetős mobilalkalmazást hoz létre, fejleszti az Independent weboldalát, új szerkesztőségi irodákat nyit Európa-szerte, a Közel-Keleten és Ázsiában.

A jelenlegi tulajdonos Lebegyev család 2010-ben vette meg a már akkor is krónikusan veszteséges Independent lapcsoportot, amelyért 1 font jelképes árat fizetett az addigi tulajdonosnak, a dublini székhelyű Independent News & Mediának (INM). 

A döntést egyébként azután jelentették be, hogy a lap mellett működő híroldalt, az "i"-t eladták a Johnston Pressnek 24 millió fontért – jegyzi meg a Daily Mail.

Az Independent utolsó nyomtatott száma március 26-án jelenik meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.