Nem mernek visszatérni Donyeckbe a sztárfutballisták

Nem akar visszatérni Donyeckbe a Sahtar Donyeck labdarúgócsapat hat idegenlégiósa. A dél-amerikai játékosok, akik busás fizetést kapnak a csapatot tulajdonló oligarchától, Rinat Ahmetovtól, úgy döntöttek, hogy most már túl veszélyes a helyzet arrafelé, a konfliktusban akár az életük is veszélybe kerülhet. 

Ezt a brazil Douglas Costa jelentette be Instagram-oldalán. Hozzátette, hogy továbbra is a csapat tagja szeretne maradni, de inkább Svájcban edzene, amíg tart a háborúskodás. Az őszi szezon első meccse egyébként ma lenne. 

A játékosok a hétvégén egy barátságos mérkőzésen vettek részt Lyonba, és most ott táboroznak. A brazil Douglas Costa mellett Fred, Dentinho, Alex Teixiera és Ismaily, valamint az argentin csatár, Facundo Ferreyra is Európa biztonságosabb felén maradt.

Rinat Ahmetov, a csapat tulajdonosa 20 millió eurós büntetéssel fenyegette meg a játékosokat, ha nem térnek vissza a csapattal – de egyelőre ez sem hatott. Ahmetov szerint semmi veszély nem fenyegeti a futballistákat, mindent elkövetnek a biztonságuk érdekében.

Az azonban bizonyos, hogy a donyecki csapat nem játszhat otthon, miután a várost az oroszbarát szeparatisták ellenőrzik. Most arról tárgyalnak, hogy a hazai meccseket Harkovban játsszák majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.