Nem kímélte Orbánt az új kancellár sem

Sajtótájékoztatón szúrt oda a magyar kormányfőnek a nemrégiben kinevezett új osztrák szövetségi kancellár. Szijjártó Péter nem maradt adósa, és Christian Kernnek is bemutatta a kétoldalú kapcsolatokat oly kis hatékonysággal ápoló méregzsák-diplomáciát.
„Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi” – mondta a kancellár, aki Reinhold Mitterlehner alkancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót a bécsi kancellári hivatalban.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nem sokkal később egy sajtótájékoztatón replikázott. „Illúzió volt azt gondolni, hogy az osztrák kancellárváltás kultúraváltást hoz az osztrák belpolitikában, mély csalódást okoz Christian Kern keddi kijelentése” – mondta Szijjártó.

A tárcavezető kiemelte: az előző kancellár „elfogadhatatlan módon a 20. század legsötétebb diktatúrájához hasonlította Magyarországot”, és ő már ugyan nincs hivatalban, de az új kancellár sem hozott kultúraváltást. Európaiatlan, elfogadhatatlan, ha valaki Magyarországot és a magyarok által megválasztott miniszterelnököt bármilyen módon „kapcsolatba hozza az elmúlt évszázad legszörnyűbb és legsötétebb diktatúráira utaló kifejezésekkel” – fogalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.