Nem kérnek többé az uniós pénzekből

"Nem fogadhatunk el segítséget az Erópai Uniótól, sem a tagállamoktól, amíg a menekültpolitikájuk áldozatait kezeljük. Ez ennyire egyszerű" - írta az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet Twitterén.

Az Orvosok határok Nélkül nevű szervezet tavaly 63 millió eurót kapott az Európai Uniótól. Idén azonban nem kérnek semmit azoktól az országoktól "amelyek célja, hogy az európai partoktól minél távolabb tartsa a menekülteket és szenvedéseiket" - idézi közleményüket a brit Guardian.

A nemzetközi szervezetet a Törökországgal kötött megállapodás mellett az EU azon terve háborította fel, hogy az Európai Bizottság múlt héten bejelentette, Afrika felé nyitna a menekülthullám megfékezése céljából. Vagyis készek diktátorokkal is tárgyalni a menekülthelyzet fékentartása érdekében. 

"Hónapok óta látjuk a szégyenletes európai választ, amely ahelyett, hogy megfelelős egítséget nyújtana a rászorulóknak, inkább az elrettentés politikáját választották" - mondta Jérôme Oberreit, a szervezet főtitkára, hozzátéve, a Törökországgal aláírt megegyezés - így a határzárak és a menekülők elrettentése - veszélyezteti a rászorulók biztonságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.