„Nem kapjátok meg a gyűlöletem” – üzent a Párizsban meggyilkolt nő férje

A párizsi merényleteket elkövető terroristáknak üzent Antoine Leiris, akinek feleségét a Bataclan klubban mészárolták le péntek éjszaka.

A francia férfi a közösségi oldalán osztotta meg levelét, melyet felesége gyilkosainak címzett. Helene Muyal-Leiris 17 hónapos fiát is árván hagyta. „Péntek este elvettétek egy különleges teremtménynek az életét – az életem szerelméét, a fiam anyjáét –, de nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom, kik vagytok, nem akarom tudni, halott lelkek vagytok” – írja Leiris, aki szerint minden feleségébe lőtt golyó a terroristák Istenébe eresztett golyó.

A férfi így folytatja tovább: „Szóval, nem fogom nektek megadni azt az örömöt, hogy gyűlöljelek benneteket. Messzire mentetek érte, de gyűlölettel válaszolni azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt, amely ilyenné tett benneteket”.

Leiris ezután felesége iránti szerelméről ír: „Láttam őt ma reggel. Végre a várakozással töltött éjszakák és nappalok után. Épp olyan szép volt, mint péntek este, mikor elment, mint 12 éve, amikor belebolondultam”.

„Ketten maradtunk a fiammal, de a világ összes hadseregénél erősebbek vagyunk. Nincs is több időm, amit rátok fecsérelhetnék, mert mennem kell Melvilhez, aki most ébred a szunyókálásból. Alig 17 hónapos. Szokásos módon megeszi az ételt, majd játszani fogunk, mint máskor. Mert nem, nem kapjátok meg az ő gyűlöletét sem” – zárja levelét. 

Kedd estig több mint 116 ezren osztották meg a férfi üzenetét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.