Nem dzsihádista, csak hétköznapi őrült volt a Lufthansa balhés utasa

A zárt pilótafülkébe benyitni próbáló amerikai állampolgárságú jordániai azt kiabálta, hogy csatlakozni akar Allahhoz. Ehelyett a repülőgépen utazó Vojvodina kézilabda csapata fogta le. 

Be akart törni a pilótafülkébe egy amerikai útlevéllel rendelkező jordániai férfi vasárnap egy Frankfurtból Belgrádba tartó gépen, majd a repülőgép ajtajának kinyitásával fenyegetőzött - számolt be róla a szerbiai közszolgálati televízió.

A férfi az Ausztria felett szálló Lufthansa-gép pilótafülkéjén dörömbölve azzal fenyegetőzött, hogy zuhanásra fogja kényszeríteni a gépet, majd - szándékát bizonyítandó - a repülő egyik ajtaját próbálta meg kinyitni.

A Lufthansa szóvivője a sajtónak elmondta, hogy az utasok nem voltak közvetlen veszélyben, repüléskor nem lehet kinyitni a gép ajtajait. A férfit végül a Vojvodina kézilabda-klub sportolói fogták le, akik szintén a gépen utaztak. Milan Djukic, a klub elnöke a Vajdasági RTV-nek azt mondta, a problémás utas már a beszálláskor gyanúsan viselkedett.

„Az volt a benyomásom róla, hogy pszichikailag nem éppen stabil. A repülőút során többször váltott ülőhelyet, végül velem is szóba akart elegyedni. Éppen ennek a beszélgetésnek az alapján gondolom, hogy nem volt teljesen stabil, mert két-három perc alatt vagy tíz különböző kérdést tett fel, egyik témáról a másikra ugrált” - mesélte Djukic. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet nem volt olyan drámai, mint amilyennek első pillantásra tűnt.

Nikola Mirkovic, a kézilabda-klub elnöke pedig arról beszélt a Belgrádi Rádiónak, hogy a legtöbb utas észre sem vette, hogy mi történik, csak azt látták, hogy valami mozgolódás van elöl. Az út végén a rendőrségtől tudták meg a részleteket.

Egyes szerb hírportálok szerint a férfi azt kiáltozta, hogy csatlakozni akar Allahhoz - mégpedig a többi utassal együtt. A belgrádi leszállást követően a rendőrség őrizetbe vette a jordániai származású amerikai állampolgárt, majd kihallgatták, a szerb ügyészség pedig veszélyeztetés megalapozott gyanújával 48 órás őrizetet rendelt el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.