Magából kikelve üvöltött a leszbikus csók miatt

Felfüggesztették azt a kalauzt, aki a Thalys International vonattársaság egyik szerelvényén kiabálni kezdett egy csókolózó leszbikus párral, mondván, a viselkedésük elfogadhatatlan.

„Képzeld csak el. Párizsban töltöd a hétvégét a pároddal. A vonatnál csókkal és öleléssel búcsúztok el egymástól, hiszen jó ideig nem találkoztok majd. Aztán egyszer csak felbukkan egy dühös kalauz, és azt kiabálja, hogy ez nem elfogadható. Megalázó” – írta a 35 éves Mirjam, az egyik érintett, aki mellesleg az All Out melegjogi szervezet tagja.

A dühös férfi közölte, hogy a hasonló búcsúzkodással nincs probléma, amennyiben heteroszexuális párról van szó, ez esetben azonban más a helyzet.

A történtek után Mirjam tiltakozásra szólította fel a melegjogi aktivistákat, a Le Nouvel Observateur című magazinnak elmondta, hogy a férfi megállás nélkül beszélt hozzájuk, nem hagyta, hogy ő és barátnője nyugodtan elköszönjenek egymástól. „Nem tudom elhinni, hogy valaki megmondta nekem, mit tehetek és mit nem” – idézi a nőt a Guardian.

A brit lap megjegyzi, az eset „különösen durva” annak tükrében, hogy a közlekedési vállalat 2013-as kampányában több ölelkező, homoszexuális pár is látható volt. A cég szóvivője megerősítette egyik munkatársuk homofób kirohanásának hírét, és mint mondta, az illetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, az ügyet pedig kivizsgálják.

A vállalat vezérigazgatója, Agnès Ogier közölte: „Hogy világos legyek, a Thalys egyetlen homofób megjegyzést vagy gesztust sem tűr el”.

Szombatra már hatvanezren írták alá az All Out petícióját, amely követeli, hogy a történtek miatt büntetést rójanak ki a Thalysra. Guillaume Bonnet, a szervezet egyik tagja a Libération című francia lapnak elmondta, céljuk, hogy felhívják rá az emberek figyelmét, hogy az nem működik, hogy egy cég melegbarát kampányt indít, ugyanakkor nem egyformán kezeli az ügyfeleit. „Az emberek mozgósítása kulcsfontosságú a homofóbia elleni harcban” – jegyezte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.