Nem bírják lenyelni Trump jelöltségét a republikánusok

Nemet mondott az amerikai elnökségre pályázó republikánusok között lényegében egyedül maradt Donald Trump üzletember jelöltségére Paul Ryan republikánus párti házelnök egy csütörtöki interjúban.
Ez azt mutatja, hogy miközben Trump a pártegységet próbálja összekovácsolni, egyelőre kevesen támogatják.

A milliárdos üzletembernek a hátralévő előválasztásokon még mintegy 200 delegátust kell megnyernie, ennek ellenére már őt tekintik a Republikánus Párt leendő elnökjelöltjének. Trump azt ígérte, hogy a clevelandi országos elnökjelölt-állító konvencióig megteremti a pártegységet. Azt, hogy ez milyen nehéz feladatnak ígérkezik, jól jelzi Paul Ryan nyilatkozata, amelyben a képviselőházi elnök azt mondta: "egyelőre nem áll készen" arra, hogy támogassa Donald Trump elnökjelöltségét.

Trump kampányirodája azonnal reagált, egy közleményben leszögezve, hogy az üzletember "egyelőre nem áll készen" arra, hogy Ryan házelnöki programját támogassa. "Talán a jövőben együtt dolgozhatunk és megállapodhatunk abban is, hogy mi a legjobb az amerikai népnek" - tették hozzá.

Két nappal az indianai előválasztásokon elért nagy győzelem után Donald Trump a nagy republikánus adományozókhoz fordult anyagi támogatásért. A milliárdos ingatlanmágnás ugyanis eddig jórészt saját zsebből fizette a kampányát. Elemzők szerint azonban Ryan nyilatkozata, valamint a Bush-család támogatását elutasító álláspontja valószínűleg nem segíti Trump törekvéseit.

Csütörtökön egyébként Trump új pénzügyi vezetőt nevezett ki kampánya élére: Steven Mnuchin befektetőt, aki kiváló New York-i és hollywoodi kapcsolatairól ismert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.