Nelson Mandela kórházba került

Nelson Mandela, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke, korábban apartheid ellenes aktivista kórházba került.

Egyelőre hivatalosan csak annyit mondtak, vizsgálatra szállították be Mandelát az egyik pretoriai kórházba. Amúgy a 94 éves politikus jól van, és semmi ok az aggodalomra.

Nelson Mandela 2011-ben több rokonával
Qunu, 2011. július 18. Nelson MANDELA Nobel-békedíjas volt dél-afrikai elnök, a dél-afrikai feketék polgárjogi mozgalma vezetője (k) ül családtagjai, Zaziwe MANAWAY, Ziphokazi MANAWAY, Zenani DLAMINI, Zamaswazi DLAMINI és Zamak OBIRI (b-j) társaságában szülővárosában, Qunuban, 2011. július 17-én, a Peter Morey által közreadott képen. Az ENSZ a volt dél-afrikai elnök születésnapját, július 18-át Nelson Mandela napnak nevezte ki. (MTI/AP/Peter Morey)

Nelson Mandela két évtizedet töltött börtönben az apartheid rendszer idején. 1994 és 1999 között ő volt a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke, 1993-ben Nobel-békedíjat kapott.

A közélettől 2004-ben vonult vissza, azóta nem igazán jelent meg a nyilvánosság előtt. 2011-ben tüdőproblémák miatt kezelték, később hasüregi panaszok miatt vizsgálták ki, írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.