Nelson Mandela 93 éves

Tizenkétmillió dél-afrikai iskolás a „Happy Birthday” egy különleges változatát énekelte hétfő reggel a tanórák előtt, ezzel köszöntve 93. születésnapján Nelson Mandelát.

Tizenkétmillió dél-afrikai iskolás a „Happy Birthday” egy különleges változatát énekelte hétfő reggel a tanórák előtt, ezzel köszöntve 93. születésnapján Nelson Mandelát. A Nobel-békedíjjal kitüntetett szabadságharcos 27 éven át volt börtönben az apartheid idején, majd 1994-ben Dél-Afrika elnöke lett. A politikától már visszavonult politikus a napot családja körében töltötte szülőfalujában, Johannesburg­tól közel ezer kilométerre délre. A hazájában kedvesen Madibának nevezett Mandelát Barack Obama amerikai elnök is levélben köszöntötte, és „a globális közösség iránymutatójának” nevezte. (guardian.co.uk)

Nelson Mandela 2011-ben több rokonával
Qunu, 2011. július 18. Nelson MANDELA Nobel-békedíjas volt dél-afrikai elnök, a dél-afrikai feketék polgárjogi mozgalma vezetője (k) ül családtagjai, Zaziwe MANAWAY, Ziphokazi MANAWAY, Zenani DLAMINI, Zamaswazi DLAMINI és Zamak OBIRI (b-j) társaságában szülővárosában, Qunuban, 2011. július 17-én, a Peter Morey által közreadott képen. Az ENSZ a volt dél-afrikai elnök születésnapját, július 18-át Nelson Mandela napnak nevezte ki. (MTI/AP/Peter Morey)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.