Négyszázezren az FBI terrorlistáján

Összesen 400 ezer személy, a névváltozatokkal és ismert álnevekkel együtt pedig egymillió bejegyzés szerepel az FBI "terrorlistáján" - a Szövetségi Nyomozóiroda ennyi embert figyel "alapos gyanúval".

Az adatokat, amelyek a márciusig tartó tizenkét hónapra vonatkoznak, a szenátus igazságügyi bizottsága kérte le, és a vasárnapi The Washington Post számol be róluk.

A listán lévők kevesebb mint öt százaléka amerikai állampolgár vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi.

Az adatokból az is kiderül: napi átlagban 1600 bejegyzéssel gyarapodik a lista, miközben hatszáz bejegyzést törölnek, 4800-at pedig módosítanak. 2006-ban az FBI 219 ezer "fülest", lakossági bejelentést kapott, és 2800 terrorelhárítással kapcsolatos ügyben vezették nyomra.

Hat ujgur Palaun

Peking ellenkezése dacára hat kínai ujgurt szállítottak a csendes-óceáni Palau szigetországba Guantánamóról - közölték szombaton illetékesek.

Szülőhazájukba azért nem mehettek vissza, mert amerikai feltételezés szerint üldöztetésnek lennének kitéve a muzulmán vallású és szakadárként számon tartott volt foglyok. Ezzel 215 őrizetes marad a kubai támaszponton, amelynek eredetileg jövő januárra tervezett bezárása egyre irreálisabb célnak tűnik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.