Négy újabb gyanúsítottat azonosítottak a Mabhúh-gyilkosság ügyében

Az Egyesült Arab Emírségek hatóságai négy újabb gyanúsítottat azonosítottak a Mabhúh-gyilkosság ügyében, közülük kettő brit, a másik kettő pedig ír útlevéllel rendelkezik - közölte egy, a nyomozáshoz közel álló forrás kedden.

Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúhot, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak az egyik parancsnokát január 20-án ölték meg Dubaiban, többek szerint a Moszad izraeli titkosszolgálatra jellemző módszerrel. A gyilkosságot elkövető csoport több tagja létező személyek - többnyire kettős állampolgárok - nevére kiállított, de hamis európai útlevelet használt.

Az emírségi nyomozó hatóságok az új értesüléseket ismertették a brit kormánnyal - közölte a Reuters hírügynökséggel a szóban forgó forrás.

A dubai hatóságok eddig 11 olyan ember személyazonosságát tárták fel, akik hamisított - brit, ír, francia és német - útlevéllel utaztak Dubajba, hogy meggyilkolják Mabhúhot. Hat gyanúsítottat még nem azonosítottak. Az új értesülés alapján nyolc brit és öt ír hamísított úti okmányról van szó. A nyomozás arra mutat, hogy a személyazonosító papírok közül hatot Izraelben élő britektől loptak el.

Izrael következetesen tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz. A zsidó állam külügyminisztériuma szerint erre semmi bizonyíték nincs. Izrael több mint két évtizede kereste Mabhúhot két izraeli katona elrablása és megölése miatt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.