Négy rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre

Az egyiket elfogta a Vaskupola, a másik három lakatlan területen ért földet.

Négy rakétát lőttek ki csütörtök délután Libanonból Észak-Izraelre, de emberéletben nem esett kár – közölték izraeli médiaforrások. Az izraeli tízes tévécsatorna értesülése szerint az egyik rakétát elfogta a Vaskupola nevű rakétaelhárító-rendszer, a többi pedig lakatlan területen ért földet. Észak-Izraelben a 2006-os libanoni háború óta először megszólaltak a légvédelmi szirénák, a helyiek az óvóhelyekre vonultak. A rakéták miatt senki sem sebesült meg, de ketten sokkos állapotba kerültek, őket kórházba vitték.

A tévé szerint a Földközi-tenger partján lévő dél-libanoni Tyr (Szúr) környékéről lőtték ki a lövedékeket. Az akcióért eddig egyik libanoni fegyveres szervezet sem vállalta a felelősséget.

Joáv Mordecháj, az izraeli hadsereg szóvivője szerint szélsőséges iszlamisták állhatnak az akció mögött, amelyet egyszeri, elszigetelt esetként kezelnek. Nem fokozzák Észak-Izraelben a készültséget és a lakosságot is szokásos tevékenységének folytatására kérték. „Különböző eszközöket vetünk be mind a védekezésre, mind a támadások megakadályozása érdekében és felelősen cselekszünk”- közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az incidenst követően sugárzott nyilatkozatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.