Négy év börtön a saját halálát megrendező üzletembernek

Négy év börtönbüntetésre és mintegy 900 ezer dollár pénzbírságra ítélték azt az amerikai üzletembert, aki januárban csalási vádak elől repülőgép-balesetnek álcázva megrendezte saját halálát.

Az amerikai sajtó annak idején úgy számolt be az esetről, hogy regénybe illő módon tűnt el a 38 éves indianai Marcus Schrenker, akinek a kisgépe Floridában lezuhant. A baleset után napokkal derült ki, hogy a férfi robotpilótára állította a gépet, már jóval a baleset előtt katapultált és ejtőernyőjével sértetlenül ért földet Alabamában, ahonnan elmenekült.

A befektetési üzletembernek három pénzügyi cége volt, kötvénycsalással vádolták, Indiana államban körözést adtak ki ellene. Magánélete romokban volt, elvesztette mostohaapját, felesége beadta a válókeresetet.

A férfi az indianai Andersonból szállt fel gépével. A délebbre fekvő Alabama állam területén kiugrott a kisrepülőből, így a gép pilóta nélkül zuhant le Floridában. Valószínűleg úgy tervezte, hogy a gép robotpilóta-üzemmódban a Mexikói-öböl vizébe esik, és ő örökre eltűnhet, balszerencséjére az üzemanyag azonban korábban elfogyott és a gép Floridában ért földet.

Schrenker azelőtt sikeres üzletember volt, habzsolta az életet, luxusautókat vásárolt, két repülőgépet tartott és hatalmas háza volt egy előkelő környéken. Gyakorlott amatőr pilóta volt, a Bahamákon egyszer átrepült gépével egy híd alatt.

Az üzletember a bíró döntése értelmében 871 ezer dollárt köteles fizetni annak a cégnek, amelyik korábban elzálogosította a balesetben összetört Piper Malibu egymotoros kisrepülőt, továbbá 34 ezer dollár kártérítéssel tartozik az amerikai parti őrségnek a kutatási műveletekért. Indiana államban 11 rendbeli kötvényhamisításért emeltek vádat ellene.

A bíróságon mondott beszédében bocsánatot kért családjától és azoktól a floridaiaktól, akiknek a házai közelében pilóta nélküli repülőgépe lezuhant. Repülős kalandjával kapcsolatban annyit mondott, hogy élete vakvágányra jutott és nem tudta, mit tesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.