Három hét alatt négy nemi erőszak és négy akasztás

Három héten belül négy nőt akasztottak fel és erőszakoltak meg az indiai Uttar Pradeshben.
A legutóbbi áldozat egy 19 éves nő, akit szerdán, Uttar Pradesh államban találtak meg egy fára akasztva, írja a BBC. A család szerint a gyilkosság előtt csoportos erőszak áldozata lett, ám a boncolás eredménye egyelőre még nem ismeretes, így nem tudni, hogy helytálló-e a feltételezés.

Tegnap egy másik nő holttestét is hasonló körülmények között találták meg Uttar Pradeshben: a 44 éves nő családja szintén azt állítja, hogy az áldozatot megerőszakolták, mielőtt felakasztották volna. A boncolás eredményére ez esetben is várni kell.

Az észak-indiai állam az utóbbi hetekben így harmadszorra kerül a címlapokra a rejtélyes erőszakolási és akasztási ügyek miatt. Az első, óriási felháborodást kiváltó eset három hete történt, akkor két tinédzserrel végeztek hasonlóan kegyetlen módon. Abban az ügyben három férfit – köztük két rendőrt – már letartóztattak.

Az eset után – amely a kegyetlenséget és a metódust tekintve ugyan kirívó, de az indiai nők ellen elkövetett erőszakot tekintve a sokadik – a közelmúltban megválasztott miniszterelnök, Naréndra Módi azt mondta, hogy a hatóságok kitüntetett figyelemmel kezelik ezeket az ügyeket, és a nők védelme a kormány egyik fő prioritása lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.