Négy napon belül a második mecsetet gyújtották fel Svédországban

Ismeretlen elkövetők újabb mecsetet gyújtottak fel hétfő hajnalban Svédországban, négy napon belül a másodikat.
A helyi média beszámolója szerint a kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan eloltaniuk a lángokat a dél-svédországi Eslöv városában. A tájékoztatás szerint senki sem sérült meg, és az anyagi károk sem számottevők.

A svéd rendőrség egyelőre csak feltételezi, hogy gyújtogattak, a tűzoltók szerint viszont kétségkívül bűncselekményről árulkodik a tűzeset.

"Az egyik ablak, amely be volt törve, belülről és kívülről is megégett. A tűz tehát nem keletkezhetett természetes úton" - mondta a tűzoltóság szóvivője az SR közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

Csütörtökön Eskilstuna városában gyújtottak fel egy mecsetet. Az incidensben öten megsérültek. Szemtanúk elmondták, hogy valaki bedobott a földszinti terembe egy tárgyat, és ezután csaptak fel a lángok. A mecsetben 15-20-an tartózkodtak a támadás idején. A sérülteket kórházba vitték: füstöt lélegeztek be vagy zúzódásokat szenvedtek. A gyanúsítottat még nem találták meg.

Svédországban a szélsőjobboldal szít etnikai viszályt, azt akarja elérni, hogy 90 százalékkal csökkentsék a befogadott menekültek számát. Ezt a meghatározó pártok, amelyek meg akarják őrizni a liberális bevándorlási szabályokat, elutasítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.