Négy gyanús személyt állítottak elő Szlovákiában

A párizsi merényletek óta megszigorított rendőri ellenőrzések eredményeként négy gyanús személyt állítottak elő Pozsonyban - jelentette be a Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.

Kalinák közölte: az egyikük algériai állampolgár, akiről kiderült, hogy az egyik szepességi településen, minden bizonnyal jelentős összeg ellenében névleges házasságot kötött egy ottani nővel, s így akarta meghosszabbítani ideiglenes letelepedési engedélyét. Operatív módszerekkel megbizonyosodtak arról, hogy Franciaországból gyanús csomagot kapott, amelyet a szakértők még vizsgálnak.

Egy szaúdi férfit már hónapokkal ezelőtt kiutasítottak Szlovákiából, de mégsem távozott, hanem az eltitkolt lakhelyén különböző repülő alkalmatosságokat fabrikált, és próbált ki a közeli erdőben.

Előállítottak két másik személyt is, akik Franciaországból hamis útlevelekkel Szlovákián keresztül akartak átutazni. Nagy mennyiségű készpénzt is találtak náluk. Azt állították, hogy unión kívüli országba tartanak.

A belügy értesülései szerint az úti céljuk minden bizonnyal valamelyik, muzulmánok lakta balkáni állam volt. Négyük közül egyelőre egyikük ellen sem kezdeményeztek vádemelési indítványt, mert a nyomozás még tart.

A

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.