Négy boszniai férfit vádolnak terrorizmussal

Terrorizmus miatt négy boszniai férfi ellen emelt vádat pénteken a bosznia-hercegovinai ügyészség - számolt be honlapján a Nezavisne Novine című szarajevói napilap.

A férfiakat azzal vádolják, hogy részt akartak venni a szíriai és az iraki harcokban, illetve csatlakozni akartak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

A négy férfit februárban, a Damaszkusz fedőnevű akció keretében fogták el két másik társukkal együtt. A gyanú szerint az elfogottak terrorista akciókat pénzeltek, terrorista csoportokat szerveztek, valamint külföldi harcokban való részvételre buzdítottak és toboroztak embereket.

A boszniai ügyészség pénteki közleménye szerint az elsőrendű vádlott, Husein Erdic február elején török ismerőseivel megszervezte, hogy két társa Bosznia-Hercegovinán kívül tevékenykedő félkatonai szervezethez, az Iszlám Állam szíriai és iraki csoportjához csatlakozzon. Negyedik társuk biztosította a szükséges pénzt, és megszervezte az utazást. A hatóságok a tervezett indulás napján csaptak le rájuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.