Necas szeretője is szabadlábon

Az illetékes cseh bíróság péntek délelőtt helyt adott Jana Nagyová fellebbezésének, és kiengedte őt a vizsgálati fogságból.

Petr Necas volt kabinetfőnöke mostantól szabadlábon védekezhet. A testület azzal indokolta döntését, hogy a gyanúsított kihallgatásait követően megszűntek azok az okok, amelyek miatt egy hónapja elrendelték az előzetes letartóztatást.

Jana Nagyovát hatalommal való visszaéléssel gyanúsítják, elsősorban azért, mert a katonai elhárítás vezetőit megbízta Petr Necas feleségének és más, a különböző korrupciós ügyek miatt fontos személyek megfigyelésével.

A korábban példás házaséletet élő, négygyermekes miniszterelnök az év elején hivatalosan bejelentette, hogy válik. A hölgy pedig már tavaly közölte, hogy – állítása szerint – az ellenzékiek és a bulvárlapok csámcsogása miatt zátonyra futott a házassága. Petr Necas sokáig tagadta a viszonyukat, de a lemondását követő napokban hivatalosan is elismerte, hogy együtt él Jana Nagyovával, akihez állítása szerint erős szálak fűzik.

Két nappal ezelőtt a Legfelsőbb Bíróság ugyancsak szabadlábra helyezte azt a három volt kormánypárti képviselőt, akiket korrupcióval gyanúsítottak meg. Az indoklás szerint ezekről az ügyekről a parlamentben egyezkedtek, ahol az alkotmány alapján büntetlenség illeti meg őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.