A NATO-t küldené a menekültek ellen

A menekültprobléma egyre súlyosabb, a helyzet immár tarthatatlan, ezért azonnal le kell zárni a schengeni határokat, és segítségül kell hívni az észak-atlanti katonai szövetség haderejét, mert csak így állíthatjuk meg a földrészünkre zúduló menekültáradatot – mondta Andrej Babis a cseh köztelevízióban.

A kötelező kvóták, amelyeket az Európai Bizottság szorgalmazott nem jelentenek megoldást. A testület legalább 40 ezer migráns befogadását kezdeményezi, miközben csak júliusban legalább 117 ezren özönlöttek be - nyilatkozta a cseh miniszterelnök-helyettes, aki javasolta azt is, hogy Törökországban létesítsenek uniós forrásokból menekülttáborokat, ahol eldönthetnék, hogy kik a politikai menekültek, és kik a gazdasági bevándorlók.

Milos Zeman elnök a cseh diplomaták előtt tartott előadásában viszont közös EU-hadsereg mielőbbi felállítását szorgalmazta: „Már két évvel ezelőtt javasoltam ezt a lépést az Európai Parlamentben, ahol sokan emiatt megmosolyogtak. Most viszont milyen jól jönne, ha már lenne ilyen haderőnk. Ugyanis jelenleg az uniós tagállamok külső határainak védelmét ellátó Frontex nevű szervezet mindössze három, részben felfegyverzett hajócskával igyekszik eleget tenni ennek a feladatnak, ami lehetetlen – mutatott rá a cseh államfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.