NATO: fegyverekkel is segíteni kell Ukrajnának

A nyugati hatalmaknak minden eszközt fel kell használni annak érdekében, hogy segítsenek Ukrajnának; a védelmi fegyverek küldését is beleértve – mondta a NATO legfelsőbb katonai parancsnoka vasárnap.

„Azt láthatjuk, hogy diplomáciái, információs, katonai és gazdasági eszközöket használnak Ukrajna ellen" – mondta egy brüsszeli konferencián Philip Breedlove parancsnok, aki szerint a Nyugatnak választ kell adnia ezekre a tettekre.

A amerikai légierő tábornoka hozzátette, ez destabilizálhatja a helyzetet, de a tétlenség ugyanígy destabilizál - írja a Reuters.

Pénteken Brüsszelben esett egymásnak Jens Stoltenberg NATO főtitkár és Konstantin Kosacsev orosz parlamenti képviselő az Ukrajnai helyzet kapcsán.

„A nagy különbség az, hogy mi egy védelmi szövetség vagyunk" – hangsúlyozta a NATO főtitkára, majd hozzátette, hogy az oroszok voltak azok, akik csapatokat küldtek egy másik országba. Nevezetesen Ukrajnába.

A fórumról közölt videofelvételen - számol be az AP hírügynökség -  Jens Stoltenberg szavai jól hallhatóan találkoznak Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkárának véleményével, aki egyetért abban a NATO főtitkárral, hogy az oroszok csapatokat küldtek Kelet-Ukrajnába. 

Kontstantin Kosacsev határozottan tagadta, hogy Oroszország katonai erőt vetett volna be a szomszédos országban. Az orosz parlament külkapcsolatokért felelős bizottságának elnöke szerint ezt csak Phillip Breedlove, a NATO európai erőinek parancsnoka állítja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.