Napszemüveg, strandpapucs, terrortérkép is kellhet a nyaraláshoz

Évente több millió brit állampolgár utazik olyan melegebb éghajlatú európai országokba a hasát süttetni, melyek a katonai vezetők szerint mára fokozottan veszélyessé váltak a nemzetközi terrorizmus miatt. Aki otthon marad, az sincs nagyobb biztonságban.

A brit Külügyminisztérium magas kockázatúnak ítélte Franciaországot, Németországot, Spanyolországot, Belgiumot, Oroszországot és Törökországot az elmúlt hónapokban elkövetett terrorcselekmények és az állandó fenyegetettség miatt. Valamivel kisebb kockázatú Olaszország, Görögország, Svédország, Izland, Hollandia és Szerbia.

Magyarország a középmezőnyben van, azaz nincs kimondott veszély, de az nem is zárható ki valamilyen konfliktus. Közép- és Kelet-Európa nagy része ugyanebbe a kategóriába esik, és nyaralásra ajánlják a briteknek Portugáliát, Norvégiát és Finnországot is.

A kimondottan alacsony kockázatú országok vannak a legkevesebben. Ha a britek komolyan veszik a Külügyminisztérium ajánlásait, akkor sok turistára számíthatnak a lengyelek, a csehek, a szlovénok, a litvánok, a lettek és az észtek.

A britek akkor sincsenek nagyobb biztonságban, ha otthon töltik a nyári szabadságukat, mivel az egész Egyesült Királyság magas rizikófaktorú besorolást kapott. A szomszédos Írország viszont Magyarországgal van egy csoportban, tehát aki a biztonsági ajánlásokat szem előtt tartva akar kiruccanni, a szomszédba is átugorhat, bár lebarnulni valószínűleg nem fog.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.