Napokon belül kiűzhetik az Iszlám Államot Kobanéból

Az Iszlám Állam ellen harcoló kurd erők újabb kerületet foglaltak el a Szíria északi részén található Kobanénál, így a város 80 százalékát már sikerült irányításuk alá vonni.

Az iraki pesmergák által támogatott kurd erők vasárnap reggel indítottak újabb offenzívát, amelynek eredményeképp kedd reggelre sikerült visszafoglalni a városnak azt a részét, ahol a rendőrkapitányság és egyéb közbiztonsági szervek is találhatók – jelentette a londoni székhelyű Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont.

„Reményeink szerint napokon belül az egész város a kurd erők kezén lesz. A csapatok előrenyomulása egyre gyorsabb, és a légicsapások is sűrűbbé váltak" – nyilatkozta a BBC-nek a szervezet vezetője. Kobane visszafoglalása kulcsfontosságú volna a Szíria és Irak területén jelentős területeket elfoglaló Iszlám Állam elleni harcban.

A várost 2014 szeptemberében foglalta el a szélsőséges szunnita szervezet, amelynek következtében néhány nap leforgása alatt ezrek menekültek a szomszédos Törökországba. A Kobanéért folyó harcban így is több százan vesztették életüket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.